hoera foar houtsjes

 

De muzikale instuif ‘hoera foar houtsjes’ is een middag om zonder hoge verwachtingen weer eens lekker los te gaan op uw eigen instrument.

Ligt uw muziekinstrument al jaren onder het bed of op zolder? Of hangt hij al tijden aan de muur? Zou u er stiekem toch nog eens op willens spelen? Gewoon om te kijken of u en uw instrument elkaar nog iets te zeggen hebben? Kom dan naar ‘hoera foar houtsjes’, de muzikale workshop die het Friesch Dagblad zaterdag 7 oktober 2017 organiseert in samenwerking met Atrium Sneek. Een spannende middag waarin u uw instrument weer gaat ontmoeten. Waar het niet draait om beginners en gevorderden, maar om het terugvinden van het plezier in uw instrument. Zou de vonk overslaan? Na afloop weet u in ieder geval of de date met uw instrument voor herhaling vatbaar is.

Musicus Kees van der Meer en docenten Atrium

Musicus en theatermaker Kees van der Meer is gangmaker van deze middag. Docenten van het Atrium zijn de inspirators bij de verschillende workshops. De afsluiting wordt een muzikaal feestje!

 

Instrumentendokter

Er mag ook iets aan uw instrument mankeren, want vanaf 12:30 uur zijn er verschillende instrumentendokters aanwezig die uw instrument ter plekke gaan repareren. Als dat niet lukt, ligt er een reserve instrument voor u klaar.

 

Locatie en organisatie

‘Hoera foar houtsjes’ wordt georganiseerd door het Friesch Dagblad in samenwerking met kunstencentrum Atrium. Deze muzikale middag vindt plaats op zaterdag 7 oktober 2017.

Van 13:15 tot en met 17:00 uur bent u welkom in het kunstencentrum (Oud Kerkhof 11 in Sneek).

Kosten € 17,50 per persoon inclusief een hapje en drankje. Abonnees van het Friesch Dagblad betalen € 15,00 per persoon onder vermelding van de kortingscode uit de krant.

 

Programma

12.30-13.15  |  Inloop

Mocht u van tevoren al weten dat er snaren moeten worden vervangen, of instrumenten gesmeerd, kom dan eerder. De instrumentendoktoren zijn vanaf 12:30 uur aanwezig voor de eerste reparaties.

 

13.15-14.15  |  Opening

Theatrale/muzikale opening met musicus/theatermaker Kees van der Meer en docentenband Atrium. Kees (1981, Goënga) is musicus, componist en docent muziek aan het Prins Claus conservatorium te Groningen. Kees schrijft al jaren muziek voor (berne)iepenloftspullen in Fryslân. Misschien kent u hem als muzikaal leider van de band Concrete Sneaker die naam maakte op de landelijke radiozenders. Kees kreeg zijn eerste lessen van docenten van het Atrium in Sneek.

 

14.15-15.15  |  Workshops met verschillende docenten van het Atrium

15.15-15.45  |  Pauze

15.45-16.30  |  Jamsessie met Kees van der Meer en docenten Atrium

16.30-17.00  |  Afsluiting met hapje en drankje

 

Wat is een houtsje?

Wist u dat een ‘houtsje’ in het Fries een hakkenkruk is? Iemand die er niet veel van bakt? Maar het is ook een Friese troetelnaam en op deze dag zelfs een geuzennaam. Immers, iedereen die zijn uitstelgedrag op de korrel neemt en het aandurft om zijn instrument weer op te pakken, na er jarenlang langs te zijn gelopen, verdient een groot applaus. Want er is moed voor nodig om oude patronen te doorbreken. We gaan voor een inspirerende dag, natuurlijk. Maar mocht u na afloop uw instrument toch definitief aan de wilgen willen hangen, dan is er nog niemand overboord. Ook dan hebt u een goed besluit genomen.

 

Bestel hier uw kaarten